Busrijbewijs

Busrijbewijs

Wil jij je rijbewijs D / busrijbewijs halen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Een busrijbewijs is verplicht wanneer je een voertuig wil besturen dat is ingericht voor het vervoeren van meer dan 8 personen.
Je kunt bij ons kiezen voor de standaardopleiding en de spoedopleiding.

Er is veel vraag naar nieuwe buschauffeurs, bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen 35% subsidie op de cursusprijs.

Praktijkexamen rijbewijs D
Het praktijkexamen voor het busrijbewijs plannen we vanaf de verkeersschool in Wijk en Aalburg, in deze omgeving is het vrij rustig en is dus perfect om je praktijkexamen af te leggen.

Praktijklessen

Voor een rijbewijs D, oftewel het busrijbewijs, dien je minimaal 21 jaar te zijn. Je dient dan wel het busrijbewijs in combinatie met code 95 te halen. Zonder code 95 is de minimumleeftijd 24 jaar.

Het rijbewijs D kan behaald worden met een standaard- of een spoedopleiding. De opleiding start altijd met een Intest, na deze Intest maakt de instructeur een schatting van de aantal uren die je nodig hebt. Je rijbewijs D snel halen? Met een spoedopleiding plannen we alle uren direct in met aansluitend het praktijkexamen. Je weet dan precies wat je rijbewijs gaat kosten.

Standaardopleiding
Wekelijks een rijles van 1,5 of 3 uur en naar aanleiding van de vorderingen wordt het examen gepland.

Spoedopleiding
De gehele opleiding in 3 tot 6 dagen met aansluitend examen.

Buschauffeur worden
Op het moment is er veel vraag naar buschauffeurs met een D rijbewijs, vooral in combinatie met de code 95 (vakbekwaamheid)
Wij krijgen regelmatig vacatures van bedrijven, deze hangen op ons prikbord. Ben je op zoek naar werk? Neem dan contact met ons op.

Eigen verklaring & Medische keuring
Voordat je op examen gaat moet je een eigen verklaring indienen bij het CBR. Deze verklaring wordt ingevuld door de ARBO arts. Zonder deze verklaring van gezondheid kunnen wij geen praktijkexamen voor je inplannen. Deze verklaring van geschiktheid is 1 jaar geldig. Om de 2 weken is er een arts bij ons op locatie.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor het D rijbewijs plannen we altijd vanaf onze verkeersschool in Wijk en Aalburg. Dit examen duurt 85 minuten.
Tijdens dit examen, wat 85 minuten duurt, krijg je als eerst vragen over de kentekenpapieren van de touringcar. Met de praktijkrit  rijdt je zowel binnen- als buiten de bebouwde kom en krijg je bijzondere verrichtingen zoals het recht achteruit rijden, bocht achteruit, of het halteren bij een bushalte.

Meer weten over het halen van het D rijbewijs? Neem dan contact met ons op.

Stel ons je vraag