Vrachtwagen rijbewijs

Vrachtwagen rijbewijs

Snel je rijbewijs c/ vrachtwagen rijbewijs halen? Kies dan voor Verkeersschool Kees de Vaan. Om je vrachtwagenrijbewijs te halen dien je 3 theorie examens af te leggen, en een praktijkexamen.

De praktijk voor rijbewijs C kan met spoed in hele dagen worden afgerond of de uren kunnen worden verspreid over meerdere dagen. Het vrachtwagen rijbewijs haal je bij ons al vanaf €1452,- met een 2-daagse opleiding.
Wij raden altijd aan om een eerste rijles te doen om in te schatten hoeveel uren er nodig zijn om het rijbewijs te behalen.

Vrachtwagen rijbewijs halen met subsidie
Het is op dit moment nog aantrekkelijker om je vrachtwagenrijbewijs te halen. Een bedrijf wat aangesloten is bij SOOB, heeft recht op SOOB subsidie. Deze subsidie kan oplopen tot 65%. Het is ook mogelijk om subsidie aan te vragen via OOM & STOOF

Op zoek naar een baan als chauffeur?
Er is veel vraag naar chauffeurs, ben je op zoek naar werk? Neem dan contact met ons op en wij helpen je aan een baan, ook al ben je nog geen chauffeur.

BTW vrij voor particulieren
Wij zij waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden. Daarnaast kun je de opleiding tot vrachtwagen chauffeur als aftrekpost bij de belasting aangeven. Het voordeel is per persoon verschillend.

Intest
Wil jij weten hoeveel rijlessen je nodig hebt? Vraag dan nu een intest aan!
Neem contact met ons op om deze intest te plannen.

 

Vrachtwagen theorie

 

Je begint met de theorie. Je moet eerst geslaagd zijn voor 3 theorie-examens voordat je praktijkexamen gaat doen.
Voordat je het praktijkexamen mag doen, dien je eerst de drie theorievakken Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 voldoende af te sluiten. Ga je niet beroepsmatig rijden, dan volstaat Vakbekwaamheid 1 en kun je Vakbekwaamheid 3, de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein overslaan.

o   RV1 – Verkeer & Techniek
o   V2C – Administratie goederenvervoer
o   V3C – Administratie Cases (theoriegedeelte code 95)

Gedurende de theorieopleiding rij je al een intest praktijk om te bepalen hoeveel lessen je hierna nodig gaat hebben voor het praktijkgedeelte. Na het halen van de theorie-examens volg je deze praktijklessen op de vrachtwagen en doe je aansluitend praktijkexamen.

Voor het behalen van de basiskwalificatie Code 95 doe je nog 2 extra praktijktoetsen.

o   Praktische Toets C
o   Toets besloten terrein C

Vrachtwagen praktijk

Bij onze reguliere rijopleiding tot vrachtwagenchauffeur rijd je wekelijks een blokuur die je zelf in overleg kunt inplannen. Onze vakbekwame instructeurs leiden je op tot je klaar bent voor het praktijkexamen.

Spoedopleiding Vrachtwagenrijbewijs
Met onze spoedopleiding is het mogelijk om al in 2 à 3 dagen je vrachtwagenrijbewijs te halen. De voordelen van onze spoedcursus zijn:

-Vaste prijs
-Geen tijdverlies door intensieve trainingen
-Bij aanvang weet je meteen de datum van je praktijkexamen

Omdat de spoedopleiding Vrachtwagenrijbewijs niet voor elke kandidaat de beste keuze is, krijg je eerst een intest. Aan de hand van deze test bekijkt een van onze rijinstructeurs welk pakket het meest geschikt voor je is. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, waaronder aanleg, motivatie, ervaring en inzicht.

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat onder meer uit:

-Controle voertuigdocumenten
-Controle voertuig
-Verkeersdeelname
-Het Nieuwe Rijden
-Bijzondere manoeuvres
-Zelfstandig rijden

Je sluit de opleiding tot vrachtwagenchauffeur af met een rijexamen, afgenomen door het CCV. Zodra je bent geslaagd, kun je het vrachtwagenrijbewijs aanvragen op het gemeentehuis of stadsdeelkantoor.

Heb je nog vragen omtrent het behalen van je vrachtwagenrijbewijs? Of wil je een intest reserveren? Neem dan contact met ons op voor een nadere toelichting.

Vakbekwaamheid

Vakbekwaamheid RV1 (Verkeer en Techniek):
Vakbekwaamheid RV1 bestaat uit het Vak ‘Verkeer’ en ‘Techniek’. Het vak ‘Verkeer’ behandelt specifieke verkeersregels die gelden voor vrachtwagens. Voor dit vak kun je kiezen uit een avondopleiding (5 avonden) of dagopleiding, bestaande uit 5 dagdelen (donderdag, vrijdag en zaterdagochtend)

Het vak ‘Techniek’ behandelt de technische aspecten en de op veiligheid gerichte kennis van voertuigtechniek. Ook voor dit vak heb je de keuze uit een avondopleiding (5 avonden) of een dagopleiding, bestaande 5 dagdelen (vrijdag, zaterdag en maandagochtend). Vakbekwaamheid RV1 wordt getoetst in 1 schriftelijk examen met 50 vragen. Bij een positieve uitslag is het certificaat 2 jaar geldig.

Vakbekwaamheid V2C (Administratie en overige zaken):
Vakbekwaamheid V2C behandelt de Administratie Goederenvervoer, zoals de afhandeling van lading, vervoersdocumenten, Arbeidstijdenwet (ATW) en Arbeidstijdenbesluit Vervoer (ATB Vervoer). Voor het behalen van dit theorieonderdeel heb je de keuze uit een avondopleiding (6 avonden) of een dagopleiding, bestaande uit 6 dagdelen (donderdag, vrijdag en zaterdag). Vakbekwaamheid V2C wordt getoetst in 1 schriftelijk examen met 50 vragen. Bij een positieve uitslag is het certificaat 2 jaar geldig.

Vakbekwaamheid V3C (Casestudies):
Vakbekwaamheid V3C bestaat uit verschillende casestudies waarin 3 ritten worden behandeld: een binnenlandse rit, een rit in de EU en een rit buiten de EU. De leerstof is min of meer gelijk aan die van het examen V2C, maar de vraagstelling en diepgang is totaal anders. Om Vakbekwaamheid V3C te kunnen halen, moet je eerst Vakbekwaamheid V2C met succes afronden. Je kunt deze opleiding, die 1 dagdeel duurt, op een zaterdagmiddag volgen of 1 avond. Vakbekwaamheid V3C wordt getoetst in 3 schriftelijke examens met 15 vragen. Bij een positieve uitslag is het certificaat 2 jaar geldig.

BTW-vrijstelling particulieren

Als één van de weinige opleiders zijn wij gecertificeerd door het CRKBO. Als particulier kun je onder meer de volgende beroepsopleidingen btw-vrij volgen: vrachtwagenrijbewijs, vrachtwagen met aanhangwagen, bus en bus met aanhangwagen. Vraag een offerte op maat aan of bel ons voor meer informatie.

bekijk hier ons cursusaanbod

Bekijk cursuskalender

Stel ons je vraag