Vrachtwagen rijbewijs

Vrachtwagen rijbewijs

Snel je rijbewijs vrachtwagenrijbewijs (C rijbewijs) halen? Dan ben je bij Kees de Vaan opleidingen aan het juiste adres. Om je vrachtwagenrijbewijs c te halen dien je 3 examen af te leggen voor theorie en een praktijkexamen.

Theorie
Je begint met de theorie. Deze lessen volg je bij ons klassikaal met een dag- of avondcursus. De theorie examens zijn in Eindhoven of Schelluinen. Tijdens het behalen van de theorie moet je een afspraak maken bij de ARBO arts om je medische keuring te regelen.

Praktijk
De praktijk kun je bij ons halen op verschillende manieren, waar ga jij voor?

  • Losse lessen (1 of 2 keer per week)
  • 3-daagse opleiding
  • 2- daagse opleiding

De praktijk voor je vrachtwagenrijbewijs haal je bij ons al vanaf € 1499,- Wij raden wel aan om eerst een intest aan te vragen om te kijken wat het beste bij jou past. Neem contact op met ons om deze intest af te spreken.

Andere voordelen van onze opleiding:

  • Subsidies tot 65% mogelijk via SOOB, OOM en STOOF
  • Baangarantie (altijd meer dan 10 vacatures vrij)
  • BTW vrij voor particulieren
  • Rijlessen in een gloednieuwe Mercedes Actros automaat

 

Vrachtwagen theorie

Je begint met de theorie. Je moet eerst geslaagd zijn voor 3 theorie-examens voordat je praktijkexamen gaat doen.
Voordat je het praktijkexamen mag doen, dien je eerst de drie theorievakken Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 voldoende af te sluiten. Ga je niet beroepsmatig rijden, dan volstaat Vakbekwaamheid 1 en 2. Je kunt dan Vakbekwaamheid 3, de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein overslaan.

o   Vakbekwaamheid deel 1: RV1 – Verkeer & Techniek
o   Vakbekwaamheid deel 2: V2C – Administratie goederenvervoer
o   Vakbekwaamheid deel 3:V3C – Administratie Cases (theoriegedeelte code 95)

Gedurende de theorieopleiding rij je al een intest praktijk om te bepalen hoeveel lessen je hierna nodig gaat hebben voor het praktijkgedeelte. Na het halen van de theorie-examens volg je deze praktijklessen op de vrachtwagen en doe je aansluitend praktijkexamen.

Voor het behalen van de basiskwalificatie Code 95 doe je nog 2 extra praktijktoetsen.

o   Praktische Toets C
o   Toets besloten terrein C

Vrachtwagen praktijk

Bij onze reguliere rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs rijd je wekelijks een blokuur die je zelf in overleg kunt inplannen. Onze vakbekwame instructeurs leiden je op tot je klaar bent voor het praktijkexamen.

Spoedopleiding Vrachtwagen rijbewijs
Met onze spoedopleiding is het mogelijk om al in 2 à 3 dagen je vrachtwagen rijbewijs te halen. De voordelen van onze spoedcursus zijn:

-Vaste prijs
-Geen tijdverlies door intensieve trainingen
-Bij aanvang weet je meteen de datum van je praktijkexamen

Omdat de spoedopleiding vrachtwagen rijbewijs niet voor elke kandidaat de beste keuze is, krijg je eerst een intest. Aan de hand van deze test bekijkt een van onze rijinstructeurs welk pakket het meest geschikt voor je is. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, waaronder aanleg, motivatie, ervaring en inzicht.

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat onder meer uit:

-Controle voertuigdocumenten
-Controle voertuig
-Verkeersdeelname
-Het Nieuwe Rijden
-Bijzondere manoeuvres
-Zelfstandig rijden

Je sluit de opleiding tot vrachtwagenchauffeur af met een rijexamen, afgenomen door het CCV. Zodra je bent geslaagd, kun je het vrachtwagen rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis of stadsdeelkantoor.

Heb je nog vragen omtrent het behalen van je vrachtwagen rijbewijs? Of wil je een intest reserveren? Neem dan contact met ons op voor een nadere toelichting.

Vakbekwaamheid

Vrachtwagen rijbewijs kosten

Rijbewijs C

Vakbekwaamheid C/D (theorie)

Vrachtwagen C (praktijk)

BTW-vrijstelling particulieren

Als één van de weinige opleiders zijn wij gecertificeerd door het CRKBO. Als particulier kun je onder meer de volgende beroepsopleidingen btw-vrij volgen: vrachtwagen rijbewijs, vrachtwagen met aanhangwagen, bus en bus met aanhangwagen. Vraag een offerte op maat aan of bel ons voor meer informatie.

Stel ons je vraag