BHV cursus

BHV cursus

In elk bedrijf moet er iemand aanwezig zijn met een BHV certificaat (BHV staat voor Bedrijfshulpverlening). Iemand die weet hoe te handelen bij een ongeval of noodsituatie. Het aantal benodigde BHV’ers hangt af van de grootte van het bedrijf, de specifieke risico’s, de aard en ligging van het bedrijf en de aanwezige werknemers. Komt de inspectie SZW erachter dat de BHV binnen je bedrijf niet goed is geregeld, dan kan dat leiden tot hoge boetes.

Opleiding BHV
De BHV-opleiding duurt 1 dag (of 2 avonden) en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je sluit de opleiding af met een examen. Ben je geslaagd, dan ontvang je direct het BHV-certificaat die een geldigheidsduur heeft van 1 jaar.

 

 

Cursusinformatie

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. In een bedrijf moet er ten allen tijden iemand aanwezig zijn die weet hoe te handelen bij een ongeval of noodsituatie. De hoeveelheid BHV’ers hangt af van de grootte van het bedrijf, de specifieke risico’s, de aard en ligging van het bedrijf en de aanwezige werknemers.

Welke onderwerpen worden er behandeld?

– Eerste hulp bij ongevallen
– Levensreddende eerst handelingen
– Hulpverlening bij brand
– Communicatie, ontruiming en nazorg

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan het theoretische en praktische gedeelte van levensreddende handelingen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de omgang met kleine blusmiddelen en het daadwerkelijk blussen van een beginnende brand met diverse blusapparatuur.

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 1 dag of 2 avonden (7 uur), waarvan je 7 uur kunt laten meetellen voor nascholing code 95.

Geldigheid BHV-Certificaat?
Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat wat 1  jaar geldig is.

Verlenging van het BHV-Certificaat
Ook voor de verlenging van het BHV-Certificaat kunt u bij ons terecht. Bij deze opleiding worden alle onderwerpen nog eens een keer opgefrist. De opleiding duurt 1 dag (7 uur), waarvan u 7 uur kunt laten meetellen voor de Verplichte Nascholing Beroepschauffeurs. Ook bij de verlenging dient u een examen af te leggen.

Boetes
De Inspectie SZW kan flinke boetes uitdelen als zij erachter komt dat de BHV niet geregeld is. Deze boetes kunnen leiden tot vele duizenden euro’s.

Verlengen BHV-certificaat

Verlengen BHV-certificaat

Kees de Vaan is ook het adres voor het verlengen van je BHV-certificaat. Tijdens de (opfris)cursus met afsluitend examen komen alle onderwerpen nog eens aan bod. De duur van deze cursus (7 uur) kun je laten meetellen voor de Verplichte Nascholing Beroepschauffeurs en voor de verplichte nascholing (Code 95).

Voordelen Kees de Vaan:

– Vaste lage prijs: € 150,-
– Verlenging BHV-certificaat in 1 dag
– In-company trainingen mogelijk

Ben je met meerdere personen? Vraag dan een offerte op maat aan.

bekijk hier ons cursusaanbod

Bekijk cursuskalender

Stel ons je vraag