Autorijbewijs

Autorijbewijs

Autorijbewijs halen
Wil jij starten met je autorijbewijs? Vraag dan direct een intest aan. Met deze intest kun jij kennis maken met Kees de Vaan verkeersopleidingen en weet je precies waar je aan toe bent. Je krijgt een advies over de aantal uren die je nodig hebt, en je krijgt een indicatie van de kosten.

Wij geven vanaf nu ook automaat rijlessen.

Hoog slagingspercentage
Als je kiest voor Kees de Vaan verkeersopleidingen, kies je voor kwaliteit en betrouwbaarheid. In onze pakketten zit altijd een Tussentijdse toets. Waarom? Volgens onderzoek is het slagingspercentage 20% hoger na een tussentijdse toets.

  • Unieke lesmethode
  • De beste instructeurs
  • Scherpe actiepakketten
  • En geven ook ‘s-avonds en op zaterdag les

Je wordt met de rijlessen thuis opgehaald, en na je eerste rijles krijg je de inloggegevens van onze app. In deze app kun je zien wanneer je moet rijlessen, en kun je de vordering zien van je resultaten.

Waar geven wij autorijles?
Rijschool / Autorijschool / Rijlessen in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Meeuwen, Eethen, Aalst, Poederoijen, Delwijnen, Andel, Nederhemert, Giessen, Rijswijk (NB), Brakel, Zuilichem, Gameren, Kerkwijk, Bruchem, Ammerzoden, Hedel, Well, Heusden, Elshout, Vlijmen, Haarsteeg, Drunen, Nieuwkuijk, Den Bosch en Engelen.

Gezondheidsverklaring
Ben je van plan om binnenkort te starten met lessen? Regel dan op tijd je gezondheidsverklaring via mijn.cbr.nl Op deze website kun je inloggen met je DigiD, en de gezondheidsverklaring invullen.

Deze verklaring wordt door het CBR beoordeeld, daarna kunnen we je examen aanvragen. Let op: als je op één van de vragen een ‘ja’ invult, kan het weken duren voordat je op examen kunt. Mocht je een ‘ja’ in moeten vullen neem dan eerst contact met ons op.

Theorie

Vanaf 16 jaar mag je theorie doen voor het autorijbewijs. Wij raden ook aan om dit te doen, want dan kunnen we je ruim van te voren inplannen voor de praktijkopleiding.

De theorie van B rijbewijs haal je bij ons gemakkelijk met een online cursus.
Deze theoriecursus voor het B rijbewijs heeft 11 Hoofdstukken met aansluitend oefenvragen.

CBR theorie examen auto
Op het examen krijg je 25 vragen gevarenherkenning waarvan je er 13 goed moet hebben, daarna krijg je 40 vragen verkeersregels waarvan je er minimaal 35 goed moet beantwoorden. Daarna plannen we de rest van je rijlessen en je examen in.

De kosten van de e-learning cursus incl. cbr theorie examen zijn €125,-
Wil je het theorie examen auto alvast oefenen, bestel dan nu de online cursus.

Klassikale theorielessen
Als één van de weinige opleiders geven wij ook klassikale theorielessen, deze zijn elke maandagavond van 18:30 – 20:00. De kosten van deze lessen zijn €10,- per les. Meedoen? Meld je hier aan.

Zo gaat het theorie examen:

Praktijk

Onze voordeelpakketten bevatten een complete rijopleiding. Deze bestaat uit een basisopleiding, gevolgd door een Tussentijdse Toets en een praktijkexamen. Na de Intest volg je de gekozen rijopleiding in je eigen tempo. Na een bepaald aantal rijlessen volgt de Tussentijdse Toets en vervolgens sluit je de rijopleiding af met het rijexamen. Kijk voor de kosten bij ‘tarieven’

Versneld rijbewijs / spoedopleiding rijbewijs B
Versneld je rijbewijs halen? Ook dat kan bij verkeersschool Kees de Vaan. Heb je – vooral overdag – veel tijd om rijlessen te volgen, dan kun je in korte tijd je rijbewijs B halen. Bij de spoedopleiding worden je rijlessen, je Tussentijdse Toets en je praktijkexamen overdag ingepland.

20% hoger slagingspercentage na een tussentijdse toets
Uit onderzoek is gebleken dat het slagingspercentage na een tussentijdse toets beduidend hoger is. Met het afleggen van de Tussentijdse Toets vergroot je je slagingskans met wel 20%. De Toets is vergelijkbaar met het échte rijexamen en wordt afgenomen door het CBR. Je went alvast aan de examensituatie, krijgt advies mee van de CBR examinator en kunt bovendien een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

Faalangst rijexamen
Afrijden voor je rijexamen is spannend, zeker als je last hebt van faalangst. Daarom is het goed om te weten dat je bij Kees de Vaan terechtkunt bij speciaal bijgeschoolde Faalangst- rijinstructeurs. Ook is het mogelijk om een CBR Faalangst-examen te reserveren. Bij dit examen neemt de examinator meer tijd om je op je gemak te stellen. Wil je meer weten over het Faalangst-rijexamen? Neem dan contact op met onze verkeersschool.

Praktijkexamen

Hoe gaat het praktijkexamen autorijbewijs?
Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten en wordt afgenomen door het CBR in Den Bosch.

Een belangrijk onderdeel van het praktijkexamen is ‘Zelfstandig route rijden’. Je rijdt minimaal 15 minuten zonder aanwijzingen van de examinator. Dit kan door middel van de navigatie of door het volgen van bewegwijzeringborden.

Met het afrijden van het autorijbewijs rijdt je zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De examinator let onder meer op jou beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Natuurlijk hoef je niet foutloos te rijden, dat kan niemand, maar het gaat om het totaalbeeld. Als jij de examinator laat zien dat je veilig & zelfstandig door het verkeer kan manoeuvreren, dan slaag je!

Als je bent geslaagd, kun je bij het gemeentehuis in jouw woonplaats je rijbewijs ophalen. Je moet hier vaak een afspraak voor maken.

Voor deelname aan het praktijkexamen moeten de volgende documenten overhandigd worden:

2ToDrive

Vanaf november 2011 hebben al meer dan 200.000 kandidaten gebruikt gemaakt van 2todrive.

Wat houdt 2todrive in? 2todrive houdt in:

Als je geslaagd bent mag je tot je 18e alleen met een coach rijden, vanaf je 18e mag je zelfstandig op pad!

Begeleiderspas
Een begeleiderspas is een pasje waarop de namen staan van jouw coaches. Je moet naast je rijbewijs ook je begeleiderspas bij je hebben wanneer je in de auto stapt met je begeleider. Op de website www.2todrive.nl kan de aanvraag voor een begeleiderspas online ingediend worden. Zorg dat je op tijd bent met aanvragen, dit kan al voordat je op examen gaat.

Geldt 2toDrive ook in het buitenland?
Nee, een jongere van 17 jaar die onder begeleiding rijdt mag niet in het buitenland rijden.

*De proef 2todrive is goed verlopen, alleen de wetgeving van 2todrive is nog niet helemaal rond. Het is vanaf 1 november tijdelijk niet mogelijk om vanaf 16 jaar op theorie examen te gaan.

Naar verwachting gaat de nieuwe wetgeving van 2todrive begin 2018 in, daarna kan iedereen weer vanaf 16,5 jaar beginnen met praktijklessen.

Ben je al 16,5? Boek nu een gratis proefles

Tarieven

Wat kost een autorijbewijs?
De kosten van een autorijbewijs is afhankelijk van de hoeveelheid rijlessen die je nodig hebt. Na de eerste rijles krijg je van ons advies en plannen we je hele opleiding in.

Tarieven theorie autorijbewijs Prijs
Klassikale theorieles (op dit moment niet wegens corona) € 10,-
Online theorie cursus € 37,50
Online theorie cursus + onbeperkt klassikaal € 125,-,-
Theorie examen € 54,50
Theorie privéles per uur € 45,-

 

Voordeelpakketten + losse onderdelen Prijs
35 praktijklessen + tussentijdse toets & CBR praktijkexamen € 2163,-
41 praktijklessen + tussentijdse toets & CBR praktijkexamen € 2451,-
47 praktijklessen + tussentijdse toets & CBR praktijkexamen € 2739,-
Tussentijdse toets (20% hoger slagingspercentage) € 241,50
CBR praktijkexamen € 241,50

 

Geen inschrijfgeld. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Alle praktijklessen zijn 60 minuten. In termijnen betalen is mogelijk. Prijswijzigingen voorbehouden.

Stel ons je vraag