Scooterrijbewijs

Scooterrijbewijs

Scooter rijbewijs Den Bosch
Wil jij snel je scooter rijbewijs halen in Den Bosch? Bij ons haal je het scooter rijbewijs in 1 dag! Ben je geslaagd voor je theorie? Bel 0416-693068 om je praktijkexamen in te plannen. Wij hebben altijd plaatsen op korte termijn in Den Bosch of in Berkel Enschot (Tilburg)

Wanneer is het scooter rijbewijs verplicht?
Als je met een snorfiets, bromfiets of brommobiel wil rijden moet je een scooter rijbewijs hebben.

Vanaf wanneer kan ik beginnen met het scooter rijbewijs?
Vanaf 15,5 kun je de theorie halen, en vanaf 16 jaar mag je lessen en op praktijkexamen.

Kosten van de dagopleiding:
€ 385,50 (4 uur rijles + CBR praktijkexamen)

Theorie

Voordat je op praktijkexamen mag voor het bromfietsrijbewijs of scooter rijbewijs zul je eerst je theorie moeten behalen. Theorie-examen mag je afleggen vanaf de dag dat je 15½ jaar oud bent. Bij een positieve uitslag krijg je een theoriecertificaat, deze is 1½ jaar geldig

“Wist je dat de landelijke slagingskans met zelfstudie slechts 35% is?”

Theorielessen
Tijdens deze lessen worden alle hoofdstuken zorgvuldig behandeld en wordt er elke les een proefexamen gemaakt. Deze examens worden met dezelfde antwoordkastjes afgenomen als bij het CBR. Zo kun je alvast wennen aan het ‘echt’ CBR Examen. Ook geeft de instructeur veel examenvragen, tips en trucs mee zodat je goed voorbereidt op het examen komt.
De theorielessen worden elke maandagavond van 18:30 – 20:00 gegeven, opgeven is niet nodig.
De lessen kosten €10,- per les.

Lesmateriaal
Boeken met vragenboek/cd-rom zijn verkrijgbaar op de Verkeersschool. In deze boeken staan alle onderwerpen duidelijk omschreven en uitgelegd. Zorg altijd dat je een recente uitgave hebt, als je de oude stof gaat leren is je kans van slagen aanzienlijk minder.

Moeite met leren?
Heb je Dyslexie? Of heb je alles al geprobeerd maar het wil maar niet lukken? Loop dan eens binnen bij onze Verkeersschool en vraag eventueel naar privéles of een individueel examen.

Examen
Het theorie examen wordt afgenomen door het CBR.
Het examen duurt ongeveer drie kwartier. Voor het theorie-examen dien je de oproep en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Je krijgt 50 vragen: ja/nee – vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Hiervan moet je er minstens 44 goed beantwoorden.

Ben je geslaagd? Dan kun je door met de praktijk!

Praktijk

De lessen en examen voor het behalen van het Bromfietsrijbewijs/ scooterrijbewijs zijn in Den Bosch of in Berkel Enschot (Tilburg)

Het AM-2 rijbewijs oftwel bromfietsrijbewijs is er in 2 soorten:

De meeste leerlingen kiezen natuurlijk voor een AM2 rijbewijs.

Normaal zorgen wij voor een helm, handschoenen en beschermende kleding. Helaas mogen wij dit nu niet uitlenen wegens het corona-virus. Professionele communicatie apparatuur is bij de prijs inbegrepen.

Hoe gaat het bromfietsexamen(AM2)?

Het praktijkexamen AM2 duurt totaal 45 minuten waarvan 25 à 30 minuten rijtijd. Tijdens het examen kijken ze niet alleen of je het voertuig voldoende beheerst. Ook wordt er onder andere gekeken naar je plaats op de weg, verkeersinzicht, toepassing van de verkeersregels en je kijktechniek.
Het praktijkexamen wordt afgenomen in Den Bosch en mag niet plaatsvinden op een snorfiets, maar na een voldoende praktijkexamen mag je daar natuurlijk wel op rijden. Als je nog nooit met een bromfiets gereden hebt is het verstandig om een proefles te nemen, zo kan de instructeur inschatten hoeveel uur je nodig zult hebben om een goede kans van slagen te hebben.

Theorie gehaald?
Ben je al geslaagd voor de theorie, neem dan contact met ons op om de praktijk te plannen.
Wij hebben altijd plaatsen op korte termijn!

Kosten scooter rijbewijs

Wat kost een scooter rijbewijs?
De kosten van een scooter rijbewijs praktijkcursus zijn € 385,50. Dit is een dagcursus met 4 uur rijles + CBR praktijkexamen.

 Tarieven theorie scooter rijbewijs Prijs
Klassikale theorielessen per les € 10,-
Leerboek + vragenboek of cd-rom € 32,50
Online theorie cursus € 69,-
Theorie examen € 45,-
€ 10,- Scooter rijbewijs theorieles

Elke maandagavond van 18:30 – 20:00.

THEORIE
€ 385,50 Scooter rijbewijs dagcursus

In 1 dag, 4 uur rijles + CBR praktijkexamen

PRAKTIJK

Stel ons je vraag