BHV certificaat

BHV certificaat

BHV certificaat halen?

In elk bedrijf moet er iemand aanwezig zijn met een BHV certificaat (BHV staat voor Bedrijfshulpverlening). Iemand die weet hoe te handelen bij een ongeval of noodsituatie. Het aantal benodigde BHV’ers hangt af van de grootte van het bedrijf, de specifieke risico’s, de aard en ligging van het bedrijf en de aanwezige werknemers. Komt de inspectie SZW erachter dat de BHV binnen je bedrijf niet goed is geregeld, dan kan dat leiden tot hoge boetes.

Hoe lang duurt de opleiding voor het BHV certificaat?

De BHV-opleiding duurt 1 dag (of 2 avonden) en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je sluit de opleiding af met een examen. Ben je geslaagd, dan ontvang je direct het BHV-certificaat die een geldigheidsduur heeft van 1 jaar.

 

 

Cursusinformatie

Waarschijnlijk heb je wel eens van BHV gehoord, BHV staat voor bedrijfshulpverlening. In een bedrijf moet er ten allen tijden een BHV’er aanwezig zijn.

Welke onderwerpen worden er behandeld met BHV?

– Eerste hulp bij ongevallen
– Levensreddende eerst handelingen
– Communicatie, ontruiming en nazorg

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan het theoretische en praktische gedeelte van levensreddende handelingen.

Hoe lang duurt de opleiding BHV?

De opleiding duurt 1 dag of 2 avonden (7 uur), waarvan je 7 uur kunt laten meetellen voor nascholing code 95.

Geldigheid BHV certificaat?

Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat wat 1  jaar geldig is.

Verlenging van het BHV certificaat

Ook voor de verlenging van het BHV certificaat kunt u bij ons terecht. Bij deze opleiding worden alle onderwerpen nog eens een keer opgefrist. De opleiding duurt 1 dag (7 uur), waarvan u 7 uur kunt laten meetellen voor de Verplichte Nascholing Beroepschauffeurs. Ook bij de verlenging dient u een examen af te leggen.

Wat is de boete als ik geen BHV certificaat heb?

De Inspectie SZW kan flinke boetes uitdelen als zij erachter komt dat de BHV niet geregeld is. Deze boetes kunnen leiden tot vele duizenden euro’s.

Verlengen BHV-certificaat

Kees de Vaan is ook het adres voor het verlengen van je BHV certificaat. Tijdens de (opfris)cursus met afsluitend examen komen alle onderwerpen nog eens aan bod. De duur van deze cursus (7 uur) kun je laten meetellen voor de Verplichte Nascholing Beroepschauffeurs en voor de verplichte nascholing (Code 95).

Ben je met meerdere personen? Vraag dan een offerte op maat aan.

Stel ons je vraag